Matematik

Ordinær differentialligning

11. januar 2012 af Drolle (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! Jeg har en opgave der lyder som følger: 

Løs følgende ordinære differentialligning (y = y(t), t>0)
a) y''+4y=2*Dirac(t-1),   y(0)=0,  y'(0)=1

Tænker den skal løses vha. Laplace. Nogen der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af peter lind

Hvis du skal bruge Laplace skal du erstatte y'' med s2*f(s)-s*y(0)-y(0),  y med f(s) og δ(t-1) med e-s


Skriv et svar til: Ordinær differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.