Matematik

trekantregning.....hjælp

11. januar 2012 af Goldstonee (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej :)

Hvis man nu har en trekant og man kender grundlinjen og arealet, hvordan finder man så højden? Og skal det opstilles som en ligning eller? ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud

Isoler h

A=g*h*1/2

A*g*1/2=h

Et taleksempel

10=2*h*1/2

10*2*1/2=h

h=10

 

 

 


Svar #2
11. januar 2012 af Goldstonee (Slettet)

kan ikke helt få det til at gå op??
Opgaven står der grundlinje= 16 Areal= 43,5m2
så sagde jeg 43,5 * 16 *1/2 = 348

Men så prøvede jeg og se om det er rigtig ved at sige: 
348 * 1/2 * 16 = 2784??? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke korrekt isoleret, og derfor er resultatet i #2 heller ikke korrekt.

Af

A = (1/2)·h·g

får man

h = 2·A / g

I eksemplet er derfor

h = 2·43,5 / 16 = 87 / 16 = 5 7/16 m


Skriv et svar til: trekantregning.....hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.