Matematik

Potensfunktion

11. januar 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Vi skal ved hjælp af de sammenhørende værdier af tovværkets diameter(mm) og tovets brudstyrke(kg), bestemme en forskrift. Den skal vise den sammenhæng tovværkets diameter og brudstyrken har for 3-slået polyester tovværk

Når vi kender 3 eller flere punkter på en linje i en potensfunktion, kan vi ved hjælp af reggression bestemme forskriften

(kan ikke indsætte billede)

> Diameter :=(4, 5, 6, 8, 10, 14, 16, 20, 24, 26);
> Brudstyrke := (250, 400, 600, 1000, 1550, 3200, 4000, 6000, 8600, 10000);

Ved hjælp af vores regressionsanalyse kan vi bestemme vores forskrift  til
                                   
                       f(x) = 17.1 x^1.96

 

B)

 

Benyt den fundne forskrift for f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.

 

Jeg er i tvivl om hvordan jeg gør dette


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2012 af WHiP (Slettet)

Du skal finde en værdi k som du lægger til dit x for at f er fordoblet. Med andre ord:

f(x+k)=2*f(x), hvor du løser for k


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2012 af peter lind

Løs ligningen 2*f(x) = f(k*x) hvor k er den søgte faktor. Det bemærkes at x går ud i ligningen.


Svar #3
11. januar 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Hmm jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal gøre stadig. Vil i uddybe lidt mere specifikt?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. januar 2012 af WHiP (Slettet)

f(x+k)=2*f(x). Dette kan skrives med alle tal til følgende:

17,1*(x+k)1,96=2*17,1*x1,96. Efter en omskrivning på venstresiden fås følgende:

17,1*x1,96+k1,96=2*17,1*x1,96. Nu ved jeg ikke om venstresiden er skrevet helt rigtigt, men pointen er at du nu burde have et bedre overblik :)


Svar #5
11. januar 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Jeg har stadig svært ved at se hvordan jeg finder det endelige resultat..

 

på forhånd tak


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.