Matematik

Brøkregning

11. januar 2012 af Laukil (Slettet)

Hej Allesammen!!!!

5/2 + 3/8

/ = Brøkstreg

Hvordan regner man dette?????


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøkerne til deres fællesnævner og læg så de forlængede tællere sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2012 af patrickbc (Slettet)

Fællesnævner 8.

5*4 / 2*4 = 20/8

20/8 + 3/8 = 23/8

(Man lægger tæller sammen og nævneren forbliver det samme)

Så svar er 23/8

Håber det gav mening.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2012 af Flemming1212 (Slettet)

23/8 er en uægte brøk, hvis svaret skal været en ægte brøk vil det hedde 2 7/8 altså 2, syv ottendedele.


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.