Matematik

Stamfunktion af brøk

11. januar 2012 af andy130 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. :)
Jeg har et lille problem med at omskrive en almindelig brøkfunktion om til Stamfunkion.

Den lyder sådan her:

∫(2-x) / (x-2) dx

Søger bare lidt hints :D
Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at for x ≠ 2 er (2-x) / (x-2) = -1


Svar #2
11. januar 2012 af andy130 (Slettet)

Hmm.. 
Kan ikke lige så hvordan det skal hjælpe med at omskrive den til en stamfunktion? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

∫ (2-x) / (x-2) dx = ∫ (-1) dx = -x + k ,  x ≠ 2


Svar #4
11. januar 2012 af andy130 (Slettet)

Ahh.. Nu kan jeg godt se det :)
Tak for det 


Skriv et svar til: Stamfunktion af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.