Matematik

Pontensfunktion. beregning af faldende vækst

12. januar 2012 af martin1977dk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har lige endnu et spgs. omkring potensfunktioner. 

Jeg sidder med en falden graf (se vedhæftet fil, opgave 7) Men hvordan griver jeg det lige an?

Har prøvet følgende indtil nu: 

Jeg har aflæst (20;10) og (500;2) hvad siger I til det?

a=             log(2) - (log10)                  -0,69897

______________________ =                                = -0,5 

                log(500) - log(20)                1,39794

 

Men synes ikke det passer, så bud og rettelser modtages med kyshånd :-)

Mvh.

Martin


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2012 af mathon

Jeg har aflæst (20;10) og (500;2)

bør ændres til
                                  (20;10) og (50;7)


Svar #2
12. januar 2012 af martin1977dk (Slettet)

Ok. Så hvad siger du/I til følgende regnestykke?

 

log(7)-log(10)      =    -0,15490196                    =     0,00868(afrundet)

log(50)-log(20)          0,397940009                  

 

10= b*20^0,00868

b= 10/20^0,00868 = 9,7433

y=9,7433*x^0,00868

 

Mvh.

 

Martin


Svar #3
12. januar 2012 af martin1977dk (Slettet)

efter devisen: log(y2) -log(y1)/log(x2)-log(x1) =

Martin


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2012 af mathon

efter devisen:
                             y2/y1 = (
x2/x1)a   

                             7/10 = (50/20)a 

                             0,7 = 2,5a   

                             a = ln(0,7) / ln(2,5) -0,38926    som indsat i y1 = b·x1a         
giver
                             b =
y1 / x1a   =   10 / 20-0,38926    32,0951 

hvoraf
                             f(x) = 32,0951· x-0,38926

 


Svar #5
12. januar 2012 af martin1977dk (Slettet)

#4


efter devisen:
                             y2/y1 = (
x2/x1)a   

                             7/10 = (50/20)a 

                             0,7 = 2,5a   

                             a = ln(0,7) / ln(2,5) -0,38926    som indsat i y1 = b·x1a         
giver
                             b =
y1 / x1a   =   10 / 20-0,38926    32,0951 

hvoraf
                             f(x) = 32,0951· x-0,38926

Havde jeg faktisk også gjort først, men der står jo Y2/Y1 osv. så tænkte at Y2 var nummer 2 Y koordinat man kom til, men er så ikke rigtigt, vel?


Skriv et svar til: Pontensfunktion. beregning af faldende vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.