Matematik

Differentialligning

12. januar 2012 af Ecc0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP 

Jeg sider lige og laver de sidste opgaver af min mat aflevering til i morgen og skal nu lave denne: 

 

I en model for bestanden af harer inden for et bestemt område er antallet af harer N(t) løsning til differentialligningen

dN/dt=k*(60-N)

hvor t er tiden i antal år, og k er en konstant. Det oplyses, at N(0) = 300 og N(5) = 500.

Bestem k.?
Det er okay at antager at k er hældningskoorficienten. Differentiallignigen er faktisk en ligning for for tangenten

b) Bestem væksthastigheden til tidspunktet t = 5 og bestem antallet af harer til tidspunktet t = 7.

 

Jeg vil høre om nogen kunne komme med hints?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke, at det er meningen, at du skal løse differentialligningen?

Løs differentialligningen og fastlæg k sammen med integrationskonstanten ud fra de to opgivne oplysninger.

Benyt separation af de variable til at løse differentialligningen.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.