Matematik

ortogonale matricer

13. januar 2012 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

kan nogen fortælle mig hvordan jeg afgør om matricen A(5x4) =

1          1         1          1

1/x       0         0          0

0         1/y       0          0

0          0       1/z         0

0          0         0        1/t

og matricen B(5x1) =

1

x

y

z

t

er ortogonale?

er næsten sikker på de er ortogonale men ka ik finde ud af at vise det .

- gælder det ik, at: (den ene matrix transponeret)x(den anden matrix ikke-transponeret) = 0, hvis de er ortogonale?

mvh jyden


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man taler normalt kun om ortogonale kvadratiske matricer. En kvadratisk matrix er ortogonal, hvis den har sin transponerede som sin inverse.

Ingen af disse matricer er kvadratiske.


Svar #2
13. januar 2012 af jyden90 (Slettet)

nå ja, var måske ik helt præcis. spørgsmålet er om de er ortogonale på hinanden?


Svar #3
13. januar 2012 af jyden90 (Slettet)

altså om B er A's ortogonale komplement?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så skal søjlevektoren i B og søjlevektorerne i A være lineært uafhængige.


Svar #5
13. januar 2012 af jyden90 (Slettet)

ja ik?

det er fordi jeg sidder m et gammelt eksamenssæt m tilhørende løsningsvejledning hvori jeg undrer mig.

jeg undrer mig over første ligning på s.3, [2], Beta = ..., i vedhæftede fil svarende til mit spørgsmål i #0

Vedhæftet fil:exam2010ii_solution.pdf

Skriv et svar til: ortogonale matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.