Matematik

Find sidelængde i en vilkårlig trekant

14. januar 2012 af PixelDub (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er helt lost ang. den her opgave, nogen der kan kaste lidt lys over den?

Vedhæftet fil: f6fdc3cd.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2012 af volcom1

Du kan starte med at bestemme vinkel A i den lille trekandt.

Du kender længden af alle siderne og du kender en vinkel, dermed kan du anvende cos relationen.

Du du kender i den store trekandt vinkel A samt længden AB=10 og AC=12 Dermed kan du ud fra cos relationen bestemme resten

Cos(A) =( AB^2+AC^2-BC^2) / 2*AB*AC

 


Skriv et svar til: Find sidelængde i en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.