Matematik

Differentialligning.

14. januar 2012 af Johan193 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Gør rede for funktionen f(x)=x2 * ex er løsning til differentialligningen

dy/dx = 2y/x + y

Hvordan er det nu man gør? På forhånd tak. Det er uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2012 af Kulka (Slettet)

indsæt f(x)=y i differentialligningen til højre, og differentier f(x)=y og indsæt til venstre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2012 af nielsenHTX

dy/dx = 2y/x + y

divider med y

y'/y =2/x + 1

integrere

∫y'/y=∫2/x + 1

ln(y)=2ln(x)+x +c1

tag e

y=x2*ex*c2


Svar #3
14. januar 2012 af Johan193 (Slettet)

Tak for de gode svar!


Skriv et svar til: Differentialligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.