Matematik

Produktreglen

14. januar 2012 af Korkproppen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har meget svært ved at se hvad man skal bruge produktreglen til og jeg synes det er svært at gennemskue hvornår den er vigtig at bruge. Er der nogen der kan forklare mig det og evt. give mig nogle eksempler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2012 af nielsenHTX

bruges når du har 2 funktioner som er ganget sammen og som ikke kan forenkles til en funktion.

eks.

(x2*x)'=2x*x+x2*1=3x2 eller noget nemmere her

(x3)'=3x2

Altså her selv om vi havde to funktioner kunne det forenkles til en funktion.

eks.

x*ln(x)  her kan vi ikke bare forenkle den til en funktion og skal derfor bruge produktreglen for diff.

(x*ln(x))'=1*ln(x)+x*1/x=ln(x)+1

 


Skriv et svar til: Produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.