Matematik

hvad er rødderne i polynomiet

15. januar 2012 af silleba (Slettet) - Niveau: B-niveau

er helt lost....

Find rødderne i polynimiet f(x)=x2-x-12...

Hjælp

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2012 af nielsenHTX

x2-x-12=0

kan faktorers til

(x+3)*(x-4) brug så nulreglen

eller brug den sædvanlige løsning til

ax2+bx+c=0

har løsningen

x=(-b±√(b2-4ac) /2a


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

Det er et normeret andengradspolynomium, da koeffcienten til andengradsleddet er 1. Dvs. a = 1.

At løse en andengradsligning svarer til at finde ud af, for hvilke værdier af x, parablen skærer y-aksen. Sæt derfor polynomiet lig med 0, således at du har en andengradsligning.

Benyt derefter reglen for denne type

r1+r2 = -b = 1

r1*r2 = c = -12

dvs.

3+(-4) = 1

3*(-4) = -12

altså er rødderne

3 og -4

Ligningen kan derfor også skrives som

f(x) = (x+3)(x-4)

Brug alternativt determinantmetoden


Svar #3
15. januar 2012 af silleba (Slettet)

tak for hjælpen. det var meget brugbart :)

 


Skriv et svar til: hvad er rødderne i polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.