Matematik

Den er for svær..! hjælp

15. januar 2012 af anonym000 - Niveau: C-niveau

Hej
Opgaven er i PDF'en. 

Kan ikke finde ud af den, tænkte på at sætte dem lig med hinanden, men ved ikke,?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: a.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2012 af AskTheAfghan

l: x + 3y - 100 = 0  ⇔  y = -(1/3)x + 100/3

m: ax - 5y + 1 = 0  ⇔  y = (1/5)ax + 1/5

... løs ligningen i a, hvor

-(1/3) · (1/5)a = -1


Svar #2
15. januar 2012 af anonym000

Så du isolere y i hver af de ligninger?

 

- - -

...............


Svar #3
15. januar 2012 af anonym000

Og jeg forstå ikke hvorfor den de er sat til lige med 0 begge to..?
og hvad er a i m..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

a er en konstant i ligningen for linien m, som man skal finde. Det drejer sig om at finde hældningskoefficienterne for de to linier og så udnytte, at to linier er vinkelret på hinanden, hvis produktet af liniernes hældningskoefficienter er lig med -1.


Svar #5
19. januar 2012 af anonym000

Tak, men har fundet ud af det :)

- - -

...............


Skriv et svar til: Den er for svær..! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.