Kemi

Lightergasforsøg

15. januar 2012 af Sannejensen73 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lightergas forsøg

Jeg skal finde molarmassen og dermed sammensætningen af gassen i en lighter.

Forsøget:

1) Et anfyldt 200ml måleglas anbringes omvendt i et stort kar med vand. 

2) Lighteren vejes før og efter forsøget

3) Anbring lighterhovedet under måleglasset. Lad gas strømme ud af lighteren og op i måleglasset, indtil vandoverfladerne i måleglasset og i karret er i samme højde.

4) Når de to vandoverflader er i sanmme højde, er trykket i måleglasset lig med trykket i lokalet.

 

p=1,025bar

Temperatur: 293 Kelvin

 

Har fået at vide at jeg skal bruge følgende formel. Det går desværre galt hver gang jeg prøver på at regne det ud.

n= (p*V)/(R*T)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af Kulka (Slettet)

Når du har bestemt stofmængden, hvilket du jo burde kunne, da du kender alle værdier, som du skal bruge, kan du jo indsætte n i følgende formel og bestemme molarmassen.

M = (m/n)

Du kender vel massen? Forstår desværre ikke, hvad "sammensætningen af gassen" helt indebærer. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2012 af PoKulaKi (Slettet)

Det ville være liddt nemmere at hjælpe dig, hvis du faktisk skrev hvad du har forsøgt at regne. 

Du skal bare indsætte i den formel du skriver, så får du n.

massen er forskellen på de to vejninger, så du har også m.

Så bruger du M = n/m til at udregne molarmassen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2012 af Kulka (Slettet)

#2.

Det er vist ikke den rigtige formel for molarmassen ... 


Skriv et svar til: Lightergasforsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.