Matematik

Differentiation

15. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hey..

Jeg skal differentiere x* ln(x) og jeg beregnede at løsningen var 1/x, fordi x' = 1 og ln(x)' = 1/x ,  og fordi det er en sammensat funktion så gangede jeg dem sammen og satte den indre funktion som ikke  var differentieret (altså x) i nævneren, men facit viser at man skal sige sige x'*ln(x) + x*ln(x)'.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af et produkt

(x·ln(x))' = (x)'·ln(x) + x·(ln(x))' = ...


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.