Matematik

funktionsfamilie

15. januar 2012 af fiskejoe (Slettet)

nogle der kan differentiere denne ligning? er lidt i tvivl..

fa(x)= alnx - (lnx)^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2012 af peter lind

Det er ikke en ligning; men et funktionsudtryk. Brug at (ln(x))' = 1/x og reglen om differentiation af en sammensat funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2012 af SuneChr

a·ln x       reglen om differentiation af konstant gange funktion.

(ln x)      reglen om differentiation af sammensat funktion

fa(x)         reglen om differentiation af en flerleddet størrelse.


Svar #3
15. januar 2012 af fiskejoe (Slettet)

er dette rigtigt'?


a/x - (2*ln(x))/x


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2012 af peter lind

ja


Svar #5
15. januar 2012 af fiskejoe (Slettet)

okay tak.

men jeg skal finde monotoniforholdene, og der får jeg nul punkterne til at være x = 0 og x = -2 kan det passe?
 for når jeg så skal finde ud af om de er stigene eller faldene så for jeg ln(x) og a med kan det passe????


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. januar 2012 af peter lind

Du kan ikke dividere med 0 og logaritmefunktionen er kun defineret for positive tal, så dine løsninger er forkerte. omskriv f'(x) til f'(x) =(a-2*ln(x))/x og brug nulreglen. Løsningen vil være afhængig af hvad a er


Brugbart svar (2)

Svar #7
15. januar 2012 af SuneChr

For    x = ea/2   er   fa´(x) = 0     thi        fa´(x) = (a - 2·ln x) / x                  x > 0


Skriv et svar til: funktionsfamilie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.