Matematik

stamfunktioner

15. januar 2012 af fiskejoe (Slettet)

har også brug for hjælp ved denne .:s
funktionen f er givet ved f(x) = 1/2x + 3. Bestem til f den stamfunktion F, hvis graf hahr y = -2 som gangent


Svar #1
15. januar 2012 af fiskejoe (Slettet)

hvis graf har som tangent*


Svar #2
15. januar 2012 af fiskejoe (Slettet)

en opgave jeg har lidt problemer med også :s
Gør rede for, at der findes en konstant k, så (x2+x+1)/(x+1)2 = (x2-2x-2)/(x+1) + k, og bestemt konstanten.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først en generel stamfunktion til f og fastlæg så integrationskonstanten k så at linien y = -2 er tangent til stamfunktionens graf.

Linien med ligningen y = -2 har hældning 0 . Løs derfor ligningen f(x0) = 0 . Stamfunktionen skal så gå gennem punktet (x0 , -2).


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start en ny opgavetråd, når opgaven ikke har noget med den oprindelige opgave at gøre. Ellers bliver det totalt rod.

Sørg i det mindste for at skrive opgaven mere klart. Brug redigeringsfaciliteterne X2 , X2 og Ω


Svar #5
15. januar 2012 af fiskejoe (Slettet)

når jeg skal løse ligningen f(x0) = 0 skal jeg så differentiere ligningen f(x) = 1/2x + 3 og så sætte den lig med 0 ?


Svar #6
15. januar 2012 af fiskejoe (Slettet)

eller sætter du bare f(x) = 1/2x + 3 = 0?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, som jeg skrev, skal man løse ligningen f(x0) = 0 . Så skal man ikke løse en anden ligning.

Funktionen f(x) er jo den afledede til sin stamfunktion F(x) .


Svar #8
15. januar 2012 af fiskejoe (Slettet)

men har du ikke allerede fundet punktet?+ (0,-2)


Svar #9
15. januar 2012 af fiskejoe (Slettet)

jeg har fået funktionen til at være 1/4x^2 + 3x + k
skal jeg så ikke bare sætte 0 ind på x plads altså :

F(0) = 1/4*0^2 + 3*0 + k
det giver så
F(0) = k

har jeg så fundet k rigtigt?


Svar #10
15. januar 2012 af fiskejoe (Slettet)

nnej undskyld!
F(0) = -2 = 1/4*0^2 + 3*0 + k
   <=>  -2 = k

 

er dette rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8 - #10

Du roder lidt rundt i det.

Først finder man den generelle stamfunktion, som du også har gjort det,

f(x) = (1/2)x + 3 ⇒ F(x) = (1/4)x2 + 3x + k

Grafen for F(x) skal have linien y = -2 som tangent, dvs vi løser først ligningen

F'(x0) = f(x0) = 0  ⇒ (1/2)x0 + 3 = 0 ⇒ x0 = -6 . Der skal derfor gælde F(x0) = -2 , dvs

(1/4)·(-6)2 + 3·(-6) + k = -2 ⇒ k = -2 +18 -9 = 7


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.