Matematik

trekants beregning- cosinus og sinus

16. januar 2012 af 98 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

 

 

 

figuren viser en trekant abc hvor A=53,8 grader, AB=5,5 og arealet er 24,4

a) bestem AC og BC.  jeg har fået AC til 14,24 (men ved ikke om det er rigtigt) og har problemer med BC


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder hb = |AB|·sin(A) og T = (1/2)·|AC|·hb = (1/2)·|AB|·|AC|·sin(A) , så

|AC| = 2T/(|AB|·sin(A)) = 10,995

Din værdi for |AC| er ikke korrekt.

Når |AC| er korrekt beregnet, findes |BC| ved hjælp af en cosinusrelation.


Svar #2
16. januar 2012 af 98 (Slettet)

hvorfor har du skrevet hb??

 

 


Svar #3
16. januar 2012 af 98 (Slettet)

for at finde AC siger jeg: ½*h*g=A

½*4,438*g=24,4

2,219*g=24,4

g=24,4 / 2,219

g=10,9966

er hele AC så 10,996 eller er det kun halvdelen af den??


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

hb er højden fra vinkel B til den modstående side b = AC , og AC er grundlinien svarende til højden hb .


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

g er hele grundlinien.


Svar #6
16. januar 2012 af 98 (Slettet)

så det kan godt passe at grundlinjen er 10,995 og BC er 4,22??


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Siden |AC| blev beregnet i #1 .

Beregn så a = |BC| ud fra cosinusrelationen

a2 = b2 + c2 - 2·b·c·cos(A) ,

hvor b = |AC| og c = |AB| . Din værdi for |BC| er ikke korrekt.


Svar #8
16. januar 2012 af 98 (Slettet)

a2=10,9952+5,52-2*10,995*5,5*cos53,8

a2=17,83

så tager jeg roden af 17,83 fordi a står i anden

a=4,2


Svar #9
16. januar 2012 af 98 (Slettet)

10,995 er AC(:


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis man udregner det korrekt, finder man

a2 = 79,71304 ⇒ a = 8,928


Svar #11
16. januar 2012 af 98 (Slettet)

så det var forkerte tal jeg brugte i ovenstående formel??

 


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

De indgående tal ser da rigtige ud.


Svar #13
16. januar 2012 af 98 (Slettet)

Tak for hjælpen, jeg har fundet ud af det nu(:


Skriv et svar til: trekants beregning- cosinus og sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.