Matematik

Taylor pol.

16. januar 2012 af Quijote (Slettet)

f(u) = √(u2+4)

Bestem anden-ordens taylopolynomiet P2(u) for f omkring 0.

Jeg for P2(u) = 2+ 1/8 *(x-0)2

Brug det fundne Taylor polynomium til at beregne en tilnærmet værdi for √5.

Det er her jeg går i stå.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at √5 = f(1) . Brug så Taylorpolynomiet P2(u) til at beregne en tilnærmet værdi for √5 .


Svar #2
16. januar 2012 af Quijote (Slettet)

Det er jeg nået frem til at jeg skal gøre, jeg kan bare ikke finde ud af hvordan.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udregn P2(1) . Hvis du retter tastefejlen i din forskrift, har du

P2(u) = 2 + (1/8)·u2

Beregn nu P2(1) = 2 + 1/8


Svar #4
16. januar 2012 af Quijote (Slettet)

Hvorfor skal der stå u^2 i stedet for?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fordi x ikke har noget med forskriften at gøre, når du skriver P2(u) = ...


Svar #6
16. januar 2012 af Quijote (Slettet)

Der er stadig noget jeg ikke forstår. Hvorfor er sqrt(5) = f(1)

Og når jeg skal beregne P2(1) = 2 + 1/8 hvad er det så jeg nøjagtigt skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved at bruge forskriften for f(u) ser man, at

f(1) = √(12 + 4) = √5

Man skal så benytte Taylorpolynomiet P2(u) til at beregne en tilnærmet værdi for f(1) = √5 , og det er allerede gjort for dig i #3:

P2(1) = 2 + 1/8 = 2,125

Det kan så sammenlignes med den eksakte værdi for √5 .


Skriv et svar til: Taylor pol.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.