Matematik

Trekantens ukendte stykker HJÆLP

16. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

C=90

b=45

AB=10

Beregn trekantens ukendte stykker.. hvordan? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du mener sikkert B = 45º . Trekanten er retvinklet og ligebenet. Benyt Pythagoras til at beregne de to lige store kateter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2012 af matematiktrolden (Slettet)

Da alle trigoner har ΔABC har 180º, kan du allerede beskrive vinkel A, da 180º-90º(C)-45º(B)=45º(A). Det næste er at De mangler længden på side a og b. Måden De kan regne dette ud, at bruge denne trigonometriske formel
Cos(A)=b/c, ved at omskrive udtrykket for at isolere b, for vi at Cos(A) * c=b, derefter indsætter De de tilhørende værdierne  og vi får Cos(A) * 10 = 7.071, og som ovennævnte skrev, er det en ligebenet trekant, og De har derved også side a.


Skriv et svar til: Trekantens ukendte stykker HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.