Matematik

Begyndelsesværdi-problem

16. januar 2012 af Korkproppen (Slettet)

4''(y) - 20y'(t) + 25y(t) = 0

Jeg skal bestemme den fuldstændige løsning

Jeg får at d = -800 og dvs. der er ingen reelle rødder.

k = 5/2 og w = (5*√2)/2

y(t) = A*ekt * cos(w*t) + B * ekt * sin(w*t)

y(t) = A*e(5/2)t * cos(((5*√2)/2)*t) + B * e(5/2)*t * sin(((5*√2)/2)*t)

jeg ville sige at ovenstående er løsningen men facit siger: A*^(e(5/2)*t) + Bt * e^((5/2)*t)

Hvorfor?

Andet sprøgsmål:

Bestem samtlige løsninger, som opfylder begyndelsesbetingelsen

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af mathon

 når den
 karakteristiske ligning

                                      4r2 - 20r + 25 = 0
 hvor
                                      d = (-20)2 - 4·4·25 = 0

 og r derfor
 kun har én reel løsning
                                      r = 2,5
 

 haves løsningen
                                      y = (A+Bx)e2,5x = Ae2,5x + Bxe2,5x

 som du kan finde i
 din matematikbog

                                


Svar #2
16. januar 2012 af Korkproppen (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Begyndelsesværdi-problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.