Matematik

Linear

16. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Jeg skal bestemme lineariseringen for h(x) omkrim x=2

h(x) = x3 + 2x2+ 3x - 3

Jeg vil gerne selv løse opgaven, men jeg har brug for hjælp til, hvordan jeg skal gribe opgaven an


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn h(2) og h'(2) . Så er

h(x) ≈ h(2) + h'(2)·(x - 2)

Man tilnærmer funktionen med dens tangent i punktet (2 , h(2)).


Svar #2
16. januar 2012 af kamillate (Slettet)

h(2) = 19

h'(2) = 23

h(x) ≈ h(2) + h'(2)·(x - 2)

h(2) ≈ 19 + 23 * (x-2)

sådan? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, sådan. Reducer ligningen færdig. Men det skal være

hlin(x) = 19 + 23·(x - 2)

til sidst.


Svar #4
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

h(2) = 42x - 84 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvor i alverden kom det dog fra? Saml konstanterne i eet konstantled. Gang ind i parentesen med 23. Det er udtrykket for den lineariserede funktion hlin(x) , derskal reduceres.


Svar #6
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

h(x) = 42 · (x - 2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du fandt i #2

hlin(x) = 19 + 23·(x - 2)

            = 19 + 23·x - 23·2

Regn det nu ud i stedet for at gætte.

 


Svar #8
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

23x-27


Svar #9
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

?


Svar #10
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jeg skal efterfølgende gøre arede for, at h(x) er voksende, for alle x..

og det er den fordi, x er større end 0 for alle reelle tal.

 

til sidst skal jeg bestemme differentialkvotienten.. prøver lige


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er højresiden i liniens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er da noget vrøvl, du skriver som forklaring der. Fortag i stedet en monotoniundersøgelse af funktionen h(x) .


Svar #13
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Start med at lave en fortegnsundersøgelse for den afledede funktion.


Svar #15
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

h0(x) = 3x2 + 4x + 3 er et “glad” andengradspolynomium med diskriminant -20. Derfor
er h0(x) altid positiv. Derfor er h(x) voksende.


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Hvis du med h0(x) mener h'(x) , er det helt korrekt.


Svar #17
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

ja det gør, jeg skal bestemme diff. kvotienten nu

h-1(19)

hvordan gør jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det er ikke en differentialkvotient. Det drejer sig om den inverse funktion.


Svar #19
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

(h-1)'(x) = 1/h'(h-1(x))

(h-1)'(3) = 1/h'(h-1(3))

så kan jeg ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #20
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Så skal man beregne h-1(3) og bruge det som argument i den afledede h' . Løs ligningen h(x0) = 3 . Ligningen har netop een løsning, og denne er x0 = h-1(3) .


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.