Matematik

Grænseværdi

17. januar 2012 af Korkproppen (Slettet)

lim  (x3-2x2)/(1-cos(3x))      = [0/0]

x --> 0

Så jeg bruger l'Hopitals regel

lim (3x2-4x)/((π*sin(3x))/60)  = [0/0]

x-->0

Bruger l'Hopials regel igen

lim (6x-4)/((π2*cos(3x))/3600)  = -4/(π2/3600)

x-->0

Min facitliste siger -4/9

Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Euroman28

Hej du prøv og tjek din nævner, tror du har lavet en fejl da du differentierede den.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
17. januar 2012 af Korkproppen (Slettet)

Ja, jeg har lavet en fejl.

Nu får jeg

(π*sin(x))/180

Men når jeg differentierer igen får jeg noget der heller ikke giver mig 9 i nævneren, så hvordan differentierer jeg ovenstående. Jeg bruger en TI-89


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2012 af Euroman28

Hej Kork,

Det er fordi din Ti-89 står forkert. Den skal stå på radianer istedet for degree. Hvis du bytter indstilling derover, så får du det resultat du skal bruge :)

Du bruger L'Hospital som siger at hvis

Idet

Anvender du L'Hospital så fåes

Anvender du derimod L'Hospital igen,

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.