Matematik

Partialbrøkfremstilling

17. januar 2012 af Supercalifragilistic (Slettet)

Jeg skal bestemme partialbrøkfremstillingen for

 

R(x) = 2/(x+1)(x2+1)

Jeg har indtil videre:

 

A/x + (Bx+C)/(x2+1)

-->

(A(x2+1)+(x+1)*Bx+C)/((x+1)(x2+1))

--> Nu bliver jeg usikker

(Ax2+A + Bx2+Bx + Cx + C)/((x+1)(x2+1))

-->

((A+B)x2+(B+C)x + A+ C) / ((x+1)(x2+1))

Så kan jeg ikke komme videre

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

er kommet frem til det samme, og har samme problem


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2012 af peter lind

De forskellige led stemmer ikke overens.

Hvis R(x) er rigtig skal du have et led med A/(x+1) og ikke et med A/x eller ikke noget (Bx+C)/(x2+1)

I den følgende linje ska du også gange C med x eller x+1 alt efter hvilket, af det foregående der er rigtig.

Tip (jeg går her ud fra et gæt af hvad, der er rigtig)

R(x) = 2/((x+1)(x2+1)) =A/(x+1) + (Bx+C)/(x2+1)

Ganger du det med (x+1)(x2+1) får du

R/x)*(x+1)*(x2+1) = 2 =  A(x2+1) +(BX+C)(x+1) så er du sluppet af med det besværlige brøktegn.


Svar #3
17. januar 2012 af Supercalifragilistic (Slettet)

R(x) = 2/((x+1)(x2+1))

Det er den rigtige R(x) er det sådan du har forstået det #2? 

Jeg tror ikke helt jeg forstår hvad du skriver.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2012 af peter lind

Ja.

Du skal forlænge det fremkomne med nævneren så du slipper af med at rode med den. Det er ikke nødvendig men praktisk. Alternativt  skal du sætte på en fælles brøkstreg, som du var inde på i #0. Jeg er ikke klar over hvad du ellers ikke forstår, så hvis det stadig er noget uforståligt må du vende tilbage med flere detaljer.


Skriv et svar til: Partialbrøkfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.