Matematik

Hjælp til differentieringsopgave

17. januar 2012 af FsPDennis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg vil sætte stor pris på, at få lidt hjælp til at komme i gang med følgende opgave uden hjælpemidler :)

f(x)=2^(2x)^2+1

Har også vedhæftet en wordfil, så der ikke opstår nogle misforståelser med notation i ovenstående.

Tusind tak!

Vedhæftet fil: opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af SuneChr

Indfør de to hjælpefunktioner g og h, hvor

g(x)  =  2           og              h(x)  =  2x2 + 1

f(x)  =  g o h(x)   og dermed   f´(x)  = ( g´ o h(x) )·h´(x) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2012 af AskTheAfghan

f(x) = y = 2^(2x2 + 1)   ... lad u = 2x2 + 1

y = 2u   .. så benyt kædereglen [Leibniz's notation]

dy/dx = (dy/du) · (du/dx)


Svar #3
17. januar 2012 af FsPDennis (Slettet)

Nåårh ja! Tusind tak, det vil jeg lige prøve ;)


Skriv et svar til: Hjælp til differentieringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.