Matematik

diskriminanten

17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

er den -132 i den her ligning

x2 - 4x + 29


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

Nej.

Prøv at skrive din udregning her.


Svar #2
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

-42 - 4 * 1 * 29


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

(-4)2 = 16.


Svar #4
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

348 så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2012 af AskTheAfghan

d = b2 - 4ac = (-4)2 - 4·1·29 = -100


Svar #6
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

rødderne er -3 og 7, men hvorfor vil min lommeregner ikke regne det ud?


Svar #7
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

det passer ikke det jeg siger 2 sek


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

#6:

Det ses, at ligningen ikke har nogen reelle løsninger, da d < 0.


Svar #9
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

2 og 5 er rødderne


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2012 af AskTheAfghan

 ... den har ikke nogen reelle løsninger. Er du sikker på, at du har skrevet ligningen rigtigt?

Hvis rødderne er -3 og 7, så må ligningen være x2 - 4x - 21 = 0.


Svar #11
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

2 og 5 er de rigtige, jeg sidder og beregner løsninger til differentialligninger :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

#11:
 

Det kunne du jo have skrevet til at starte med, så havde vi ikke behøvet at spilde vores tid.

For en god ordens skyld er udtrykket i #0 i øvrigt ikke en ligning.


Skriv et svar til: diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.