Matematik

addition med brøker

17. januar 2012 af hehehej (Slettet)

13/4+1/6... hvordan udregner man det? Behøves ikke svaret, men metoden Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøkerne til deres fællesnævner og adder så de forlængede tællere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

Find en fælles nævner og forlæng brøkerne i overenstemmelse hermed.

Her kan du bruge 12, da 4 og 6 begge er divisorer i 12.

Den fælles nævner kan også findes ved produktet af de to tællere, dvs. 4*6 = 24.

Med 12 som fælles nævner fås

(13*3)/(4*3) = 39/12

(2*1)/(2*6) = 2/12

Summen

39/12 + 2/12 = 41/12


Skriv et svar til: addition med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.