Matematik

tangent.

17. januar 2012 af Greenlantern (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer derude.

Jeg sidder her med en opgave som jeg er lidt i tvivl om, så vil gerne have jeres hjælp tilat korrigere mig på rette vej.

tak på forhånd.

Vedhæftet fil: 12.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af peter lind

Z koordinaten for centrum er 5 så der skal stå (z-5)2. Kuglens radius finder du som afstanden mellem C og P. Til bestemmelse af tangentplanen brug at vektor CP er normalvektor til planen.


Svar #2
17. januar 2012 af Greenlantern (Slettet)

#1 ja det rigtigt, havde jeg ikke lige set.

Hvordan er det tangentplanen lyder, for synes det jeg fandt så uoverskueligt ud.

CP = (2-0 , (-1)-0 , 3-5)

CP= (2 , -1 , -2)

Er min CP korrekt? Det er vel en vektor, hvordan får jeg den så til at stå som et eksakt tal, så jeg kan indsætte den som radius r?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af peter lind

CP er korrekt. Radius er afstanden mellem punkterne C og P og dermed også længden af vektoren


Svar #4
17. januar 2012 af Greenlantern (Slettet)

Okay tak, men jeg skulle jo bestemme kuglens tangtplan i P, hvor jeg skulle finde en ligning.

Er det så bare at indskrive Centrum, punktet og centrum ind i kuglensligning, ? Men hvad er radius som et tal? (hvordan regner jeg fra vektor til et tal?)

Og vil ligningen for kuglens tan.plan se således ud?

(2-0)2+(-1-0)2+(3-5)2=r2

 

jeg kan jo ikke skrive : (2-0)2+(-1-0)2+(3-5)2=((2 , -1 , -2))2


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2012 af peter lind

Både i #1 og #3 står der hvordan du finder radius.

Ligningen for en tangentplan er en ligning i x, y og z. Hvis P(x,y) er et punkt på tangentplanen, P0(x0,y0) er et kendt punkt i planen og n er en normalvektor gælder P0P·n = 0

Der må stå noget i din bog om planer og tangentplaner. Se hvad der står der.


Skriv et svar til: tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.