Matematik

1. orden

17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Jeg har oprettet et tidligere indlæg, men nu gør jeg det igen, for der er gået koks i det andet. Jeg har aldrig løst en opgave med 1. ordens differentialligninger, så jeg har svært ved at se, hvordan opgaven skal løses.


Jeg skal bestemme samtlige løsninger til diff.ligningen


dy/dx + cos(x) * y(x) = cos(x) * (1+sin(x))

P(x) = cos(x)
og Q(x) = cos(x) * (1+sin(x))
 

Jeg har åbenbart lavet fejl her, men jeg kan ikke se, hvad jeg gør galt:
 

e-cos(x)*(1+sin(x)) ∫ ecos(x)*(1+sin(x)) * cos(x)*(1+sin(x)) dx + C * e-cos(x)*(1+sin(x))


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gå nu tilbage til den oprindelige tråd i stedet for at oprette en ny tråd med en samme opgave.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1135831


Svar #2
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

se bort fra denne tråd! har løst


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, du fik den løst for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2012 af peter lind

Du bytter om på funktionerne samt glemmer at integrere. Du skal bruge e-F(x) hvor F er en stamfunktion til cos(x) i dette her tilfælde


Skriv et svar til: 1. orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.