Matematik

endnu en diff. ligning

17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Jeg skal bestemme samtlige løsninger til diff.ligningen

dy/dx + cos(x) * y(x) = cos(x) * (1+sin(x))

 

Jeg har ingen anelse om, hvordan jeg løser opgaven. Er det en 1. ordens diff ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt løsningsformlen for den lineære differentialligning af første orden.


Svar #2
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jeg prøver


Svar #3
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

er P(x) = cos(x)  og Q(x) = cos(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det kommer da an på, hvordan P og Q indgår i differentialligningen.

Den ene funktion er koefficienten til y , og den anden er højresiden, og de to er jo ikke identiske i denne ligning.


Svar #5
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jeg ved ikke hvordan man løser sådan en opgave?

er det så

P(x) = cos(x)

og Q(x) = cos(x) * (1+sin(x))


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, hvis du har differentialligningen på formen

y' + P(x)·y = Q(x)


Svar #7
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

hvordan ved du, at det er den form?


Svar #8
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

har fundet ud af det


Svar #9
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

u(x) = ∫cos(x)dx = sin(x)

 

stop mig, hvis jeg laver et eller andet forkert


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det var måske bedre, hvis du forklarede, hvad du gør.


Svar #11
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

e-sin(x) ∫ esin(x) * cos(x)dx + C * e-sin(x)

er dette korrekt?

og så skal jeg ved substituerer u = sin(x) nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er ikke korrekt. Indsæt de korrekte funktioner i løsningsformlen.


Svar #13
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

u = sin(x)

du = cos(x)

hvad skal der stå her foran  du    =  dx


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Differentier det ordentligt: du = cos(x) dx


Svar #15
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

e-cos(x) ∫ ecos(x) * cos(x)dx + C * e-cos(x)


Svar #16
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

u = cos(x)
du = -sin(x)

men så ved jeg ikke hvad der skal stå her  du    =  dx

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Genlæs #12.

Det, du har i #15, har ikke noget med substitution at gøre. Der har du skrevet cos(x) i stedet for sin(x).


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Genlæs #14.


Svar #19
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

var det ikke det jeg fik besked på.

jeg opgiver, for jeg er meget i tvivl nu!


Svar #20
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

nogen, der evt. vil forsøge, at regne opgaven. For jeg kan ikke finde hoved og hale i det her


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.