Matematik

Tangentbestemmelse

18. januar 2012 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opg hvor jeg skal bestemme lingningen for en tangent. Jeg har skrevet hvordan man gør men der må være noget jeg overser fordi jeg kan ikke få dem til at passe. Så hvis der er nogen der vil tjekke dem og fortælle hvad jeg gør forkert/mangler at gøre, så vil jeg blive meget glad


Svar #1
18. januar 2012 af sweeti14 (Slettet)

Her kommer den i pdf


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2012 af AskTheAfghan

y - y0 = a(x - x0)

... er det samme som

y - f(x0) = f'(x0)(x - x0)

Vi benytter denne formel til at bestemme en ligning for tangenten til grafen for fx. f(x) = 2x1/2  

i punkt P(4 ; f(4))

f(x0) = 2x01/2      ,    f'(x0) = x-1/2

f(4) = 4              ,     f'(4) = 0.5

... tal indsat

y - f(x0) = f'(x0)(x - x0)  ⇔  y - f(4) = f'(4)(x - 4)  ⇔  y - 4 = 0.5(x - 4)  ⇔  ... (you'r turn)


Skriv et svar til: Tangentbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.