Matematik

Løsning til differentialligning

18. januar 2012 af Quijote (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Bestem løsningen til differentialligningen

dy/dx - tan(x)*y(x) = sin(x)            -(π/2) < x < (π/2)

som opfylder y(π/4) = √2

 

Hvordan skal jeg gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af peter lind

Brug panserformlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med cos(x) til

cos(x)·(dy/dx) - sin(x)·y(x) = cos(x)·sin(x) = (1/2)·sin(2x) .

Så ser man, at

[ cos(x)·y(x) ]' = -[(1/4)·cos(2x)]' ,

hvorefter ligningen umiddelbart integreres, til

y(x) = (k - (1/4)·cos(2x)) / cos(x)

Afpas k, så y(π/4) = √2


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.