Matematik

to ligninger med to ubekendte

18. januar 2012 af Thezzen (Slettet)

jeg sidder og roder med en opgave som jeg ikke kan få løst

opgaven er:

3x+2y=12 og 5x+3y=19

resultatet burde blive x=2 og y=3

indtil videre har jeg udregnet det således

3x+2y-3x=12-3x

2y=12-3x

5x+3(12-3x)=19

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. januar 2012 af PeterValberg

du indsætter 2y = 12 - 3x som y i den anden ligning, det er jo forkert

du skal lige forkorte 2y = 12 - 3x med 2 i alle led, så det bliver y = 6 - 1,5x og indsætte det udtryk
for y i den anden ligning:

5x + 3y = 19
5x + 3(6 - 1,5x) = 19

og fortsætte derfra :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.