Matematik

Mangler lidt hjælp til linære sammenhæng

18. januar 2012 af benna6100 (Slettet)

Davs alle i glade hoveder på studieportalen.dk :)

Sidder med et lille matematisk problem

Opgaven(erne) lyder som følgende..

 

1. En ret linje går gennem punkterne (-2,2) og (6,4).

c. Uden hjælpemidler! I hvilket punkt skærer den rette linje y-aksen?
d. Uden hjælpemidler! I hvilket punkt skærer den rette linje x-aksen (dvs. y=0, hvad er x)?

 

Jeg har udregnet følgende

a = 0,25

b = 2,5

Er svaret på opgave c ikke bare at den skære i punktet (2,5) eftersom b vel er = skæringen på y-aksen

Håber der er nogen derude som gider svare, mange tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Til c) er svaret punktet med koordinaterne (0 , b) .

Til d) løser man ligningen ax + b = 0 . Svaret er punktet med koordinaterne (x , 0) .


Svar #2
18. januar 2012 af benna6100 (Slettet)

C er altså = (2,5)

og d er, i det her tilfælde = 0,25*(-2)+2,5 = 2.  x er altså = 2.

Eller er det mig der har misforstået noget? :)


Svar #3
18. januar 2012 af benna6100 (Slettet)

.


Svar #4
18. januar 2012 af benna6100 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Genlæs #1 for svaret til c) . Punktets koordinater er (0 ; b) = (0 ; 2,5) .

Til d) skal man køse ligningen ax + b = 0 , dvs 0,25x + 2,5 = 0 . Dit svar er forkert.


Skriv et svar til: Mangler lidt hjælp til linære sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.