Matematik

Andengradsligning

18. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder med en andengradsligning, som ikke står på dens fulde form, og er af den grund i tvivl om løsningsmetoden. I denne opgave indgår kun a'et fra formlen.

2x2 = 7x

Hvad skal jeg gøre?

På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler leddene på venstre side og faktoriser ligningen:

2x2 -7x = 0

x·(2x - 7) = 0

Benyt nulreglen for et produkt. Eller benyt a = 2, b = -7 , c = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2012 af peter lind

1) Træk 7x over på venstre side,

2) brug formlen for løsning af andengradsligning eller alternativt. Sæt x ud foran en parentes og brug 0 reglen


Svar #3
22. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

#1:

Så med nulreglen kan jeg "selv bestemme" hvad værdierne giver, afhængigt af hvilket bogstav der er med i ligningen?

Hvis vi prøver med denne ligning: 8x + 6x2 = 15x + 3x2

Gælder det sig ikke om at samle "tal x'erne" sammen og "opløftet-tallene" sammen sådan her: 23x + 9x2 = 0 også lave det der tricks med nulreglen igen?

 

#2:

Hvis jeg skal bruge formlen for løsning af en andengradsligning, skal jeg så isolere, og i så fald hvad?

På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2012 af peter lind

Du skal skifte fortegn når du flytter over på den anden side af ligningen. Havde du gjort det rigtig ville du få 3x2-7x=0

Ja du kan godt bruge 0 reglen. Hvis du vil bruge den generelle formel for løsning af andengradsligninger skal du bruge a=3, b= -7, c=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg forstår ikke, hvad du mener med, at du selv kan bestemme, hvad værdierne giver. Det er korrekt, at man skal reducere ligningens led.

Din ligning 8x + 6x2 = 15x + 3x2 giver så 3x2 -7x = 0 , dvs x·(3x -7) = 0 eller     x = 0 ∨ x = 7/3 .

I denne ligning er a = 3 , b = -7 og c = 0, så d= (-7)2 = 49 , og dermed x = (7±7)/(2·3) ⇒ x = 0 ∨ x = 7/3 .


Svar #6
22. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

#4

Ups! Det er selvfølgelig rigtigt, at det giver 3x2 - 7x = 0

Men hvis jeg skulle bruge nulreglen på 23x + 9x2 = 0, vil a = 9, b = 23 0g c = 0

Er det rigtigt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er da korrekt. Men hvis man bruger nulreglen, behøver man ikke identificere de enkelte koefficienter.


Svar #8
22. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

Og denne ligning: 15x2 - 19x = 12x2 - 3x vil se sådan ud: 3x2 - 16x = 0

Og koefficienterne bliver a = 3, b = -16 og c = 0

Er det korrekt?

Tak for hjælpen begge to.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2012 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.