Matematik

Andengradsligning

19. januar 2012 af chrisBH (Slettet) - Niveau: B-niveau

opg 1) For hvilke tal c, har -2x-24x+c=0 ingen løsninger?? 

opg 2) Bestem b, så 4x+bx+9=0 har netop en løsning(bestem løsning)??

opg 3) for hvilke tal a, har ax2+3x-6=0 to løsninger

Løs derefter ligningen for hhv. a=3,a=0,a=-3/8 og a=-3
 

forstår simpelthen det ikke`? 
 
Mange tak for hjælp på forhånd !

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

For alle 2.-gradsligninger gælder det om diskriminanten:

d > 0 : ligningen har 2 forskellige rødder

d = 0 : ligningen har netop een rod

d < 0 : ligningen har ingen reelle rødder

 


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.