Matematik

Eksponentiel sammenhæng

19. januar 2012 af xw10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til en lille opgave.

Har en eksponentiel sammenhæng der lyder y = 3 * 0,88^x og skal finde ud af

a) hvad den procentvise y-tilvækst pr. x-enhed er

b) hvad den procentvise y-tilvækst pr. 4 x-enheder er

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

standard formlen er 1+r = a for en sammenhæng, der ser sådan her ud: y = b*a^x

så tilvæksten(r) er?

 

b)

For n enheder bliver den sat i n'te


Svar #2
19. januar 2012 af xw10 (Slettet)

Jeg er ikke sikker på, hvad du mener...? Men hvis r skal findes ud fra det, du har skrevet ovenover, så vil r = 1,88?

Forstår ikke, hvor du vil hen med b'eren....

Hele opgaven er her (har løst de 2 første; mine svar står i parantes)

En eksponentiel sammenhæng er givet ved y = 3 · 0,88^x
a) Er denne sammenhæng voksende eller aftagende? (aftagende)
b) Bestem halverings- eller fordoblingskonstanten (alt efter om sammenhængen er aftagende eller
voksende) (halveringskonstant bruges; svar = 5,42)


c) Hvad er den procentvise y-tilvækst pr. x-enhed?
d) Hvad er den procentvise y-tilvækst pr. 4 x-enheder?

Herefter er det de 2 sidste, jeg har problemer med.


Skriv et svar til: Eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.