Matematik

Matematikeksperter.

19. januar 2012 af KaldmigKalle (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = x+1/x^2. 

Bestem definitionsmængde og mulige løsninger for f(x)=k.

Er der nogen, der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Definitionsmængden er alle reelle tal undtagen 0.(du må ikke dividere med 0.

En mulig løsning findes fx sådan her:

k  = x+1/x^2

og at løse den.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2012 af Ecc0 (Slettet)

Tænk på at du ikke må dividere med 0, derfor skal du finde det/de x´er som gør at du dividere med 0.


Svar #3
19. januar 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

forstår ikke helt.. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Drejer det sig om funktionen

f(x) = (x+1)/x2   eller    f(x) = x + (1/x2)   ?

Definitionsmængden for en funktion er mængden af de x, for hvilke forskriften f(x) giver mening.


Svar #5
19. januar 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

Tak :) 


Skriv et svar til: Matematikeksperter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.