Matematik

Substitutionsmetoden

21. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Kan man bruge metoden til prøven udenhjælpemidler hvis man har at gøre med potensfunktioner? For man skal jo tage log på begge sidder når man vil tage eksponenten x^a, så er det ikke et problem?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2012 af mathon

 

                                  ...har du et eksempel?


Svar #2
21. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Ja :) 

27 = b*6^a

1= b*2^a

Jeg får

27/1 = 3^a

men jeg vil kun have a så jeg skal tage log på begge sider:

log(27/1) = a* log(3)

men det er jo uden hjælpemidler!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2012 af mathon

 

            ...har du ikke flere oplysninger end (6,27)?   

                      


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2012 af PeterValberg

log(27/1) = a* log(3)
log(27) = a* log(3)
log(33) = a* log(3)
3*log(3) = a*log(3)

så kan du selv regne videre herfra :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
21. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

#3


 

            ...har du ikke flere oplysninger end (6,27)?   

                      

 

Jo, (6,27) og (2,1) :)


Svar #6
21. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

#4


log(27/1) = a* log(3)
log(27) = a* log(3)
log(33) = a* log(3)
3*log(3) = a*log(3)

så kan du selv regne videre herfra :-)

så a = 3? Man må gerne lade log(3) gå ud med log(3), ikke?   

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2012 af PeterValberg

#6 Jo, selvfølgelig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2012 af mathon

OK  jeg "læste" den forkert (du havde to datapar. Jeg troede du havde en regnemisforståelse)

                         y2/y1 = (x2/x1)a

                         27/1 = (6/2)a

                         33 = 3a

                         a = 3
 


Skriv et svar til: Substitutionsmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.