Matematik

Partikulære løsning

21. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Hvad er en partikulære løsning til en differentialligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2012 af mathon

         specifik/særlig løsning


Svar #2
21. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Så det er en sprogligformulering og ikke noget bestemt indenfor matematikken? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2012 af mathon

   Jo da
                    dy/dx + f(x)·y = g(x)

   man finder løsningen til den homogene differentialligning

                    dy/dx + f(x)·y = 0

   og dernæst den partikulære løsning til

                    dy/dx + f(0)·y = g(0)

   den fuldstændige løsning til differentialligningen

                    dy/dx + f(x)·y = g(x)

   er da
   summen af de to ovennævnte løsninger
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

En differentialligning har normalt mange (uendeligt mange) løsninger. En partikulær løsning er en af disse, dvs. en funktion, der tilfredsstiller differentialligningen.

I #3 er det lidt misvisende at tale om den partikulære løsning.

Man finder den fuldstændige løsning til en inhomogen differentialligning

                    dy/dx + f(x)·y = g(x)

ved at gætte på en løsning φ(x) (en partikulærløsning) til den inhomogene ligning og dertil lægge samtlige løsninger til den tilsvarende homogene differentialligning

                   dy/dx + f(x)·y = 0


Skriv et svar til: Partikulære løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.