Matematik

Finde procent (styrke)

21. januar 2012 af mrtn1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et regnestykke jeg ikke selv kan udregne og håber derfor at nogle kan hjælpe.

 

Jeg har en blanding (lad os sige en creme) på 100 ml. Af denne blanding er der tilsat 1 ml. syreopløsning (denne opløsning har en styrke på 70%). 

Hvordan udregner man styrken i procent af blandingen på 100 ml.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2012 af SuneChr

100 ml creme indeholder 1 ml syreopløsning på 70% og 99 ml base.

70% af 1 ml = 0,7 ml

Syreopløsningen udgør da     0,7 ml / 100 ml  =  0,7%.

 


Svar #2
21. januar 2012 af mrtn1 (Slettet)

Tusind tak! 

Hvis jeg så tilføjer 2 ml. i stedet for kun 1, kan det vel bare ganges op?

2 ml. = 1,4%

3 ml. = 2,1%  osv. ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2012 af SuneChr

# 2  Ja, cremens styrke vokser med 0,7%-point for hver ml syreopløsning cremen indeholder.

# 2 er korrekt.

Summen af base og syreopløsning skal hele tiden være 100 ml.


Skriv et svar til: Finde procent (styrke)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.