Matematik

reducer (2a - 1)^2+3(7-a) a^2

21. januar 2012 af Lisaaa86 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

 

Hej

er der nogen der ved hvordan man reducer (2a - 1)^2+3(7-a) a^2

i må meget gerne skrive hvordan uden at reducere det hvor mig

 

tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2012 af Dontblame (Slettet)

Brug kvadratsætningen 1. led i 2. plus det andet led i 2. plus det dobbelteprodukt, mere formelt:

(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab


Svar #2
21. januar 2012 af Lisaaa86 (Slettet)

 

Jeg forstår det stadigvæk ikk

er det sådan du mener

 

2a^2+1^2 ???

Tak for svaret :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

- Gang parenteserne ud og træk det sammen tilsidst -

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. januar 2012 af Dontblame (Slettet)

(a+b)^" er det samme som at skrive (a+b) (a+b), hvis det andet er en kompliceret måde for dig så skriv det første op:

(2a-1) (2a-1)


Svar #5
22. januar 2012 af Lisaaa86 (Slettet)

 

 

Hmmm

er det sådan

2a-1*2a-1+21*a+a^2

 

jeg er total lost i det her hehe


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

(2a - 1)^2+3(7-a) a^2
 

Første størrelse:
 

(2a - 1)^2 (Sætning: Kvadratet på en toleddet størrelse ....find den i din mat.-bog) = (2a)^2-(2a)*1*2+1^2 = 4a^2-4a+1
 

Anden størrelse:
 

3*(7-a)*a^2 = 3*(7*a^2-a*a^2) = 21a^2-3a^3
 

Størrelserne 1 + 2:
 

4a^2-4a+1+21a^2-3a^3 = -3a^3+25a^2-4a+1

;-)


Skriv et svar til: reducer (2a - 1)^2+3(7-a) a^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.