Matematik

integraler

22. januar 2012 af Sema1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem hvert af integralerne

∫_0^2 x3 dx og ∫_0^2 x3/4 dx

? den første fik jeg til 4 er det rigtig??+:

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af fosfor (Slettet)

Den første giver 4, men hvad er det du er i tvivl om ved den anden?


Svar #2
22. januar 2012 af Sema1 (Slettet)

den anden kan ikke finde ud af integrere den

x3/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2012 af fosfor (Slettet)

Det er det samme.

Når du integrere x3 så øger du potensen med en (3+1=4), og dividere med den fremkomne potens (4).

Dermed bliver integralet af x3/4 (3/4 + 1 = 7/4) og nu  x7/4 / (7/4) = 4*x7/4 / 7


Svar #4
22. januar 2012 af Sema1 (Slettet)

men hvordan fik du 7 P?? det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2012 af fosfor (Slettet)

(3/4 + 1) = (3/4 + 4/4) = (7/4)


Svar #6
22. januar 2012 af Sema1 (Slettet)

eeej 1000000000 taaak for hjælpen. nu forstod jeg det


Svar #7
22. januar 2012 af Sema1 (Slettet)

men har det sidste spørgsmål

Hvorfor skal det igen dividere med 7=??

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2012 af fosfor (Slettet)

Ligesom du dividere med 4 når du integrere x3 skal du dividere med 7/4 når du integrere x3/4


Svar #9
22. januar 2012 af Sema1 (Slettet)

jeg får b`en til 98 ? er det sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

b skulle gerne blive 1,922 . . . ;-)

(4/7)*x(7/4) fra 0 til2  = 1,922 - 0 = 1,922
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. januar 2012 af fosfor (Slettet)

x3/4 integreret mht. x er 4/7 x7/4

Herefter skal du sætte 2 og 0 ind:

(4/7 27/4) - (4/7 07/4) = resultatet

Det er ikke 98

#10 Det er mere præcist at skrive 8/7*23/4


Skriv et svar til: integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.