Matematik

Forkortning af brøk

22. januar 2012 af Nomis90 (Slettet) - Niveau: A-niveau

13π/4-4π = -3π/4

 

Er der nogen der step for step kan forklare mig, hvordan man reducerer 13π/4-4π til -3π/4? Kan ikke se det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng -4π til kvarte og læg så brøkerne sammen.


Svar #2
22. januar 2012 af Nomis90 (Slettet)

Vil du vise hvordan du gør?


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

13π/4 - 4π = 13π/4 - 16π/4 = (13π-16π)/4 = -3π/4


Svar #4
22. januar 2012 af Nomis90 (Slettet)

Okay, mange tak for svarene :)


Skriv et svar til: Forkortning af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.