Matematik

Differentialregning/optimering?

22. januar 2012 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe? :)

Vedhæftet fil: MatematikB_aflevering12.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er jo en detaljeret vejledning i selve opgaven, som du skal følge Hvad er det, du ikke forstår? Hvad har du selv gjort for at løse opgaven?


Svar #2
28. januar 2012 af studinen2012 (Slettet)

Smut hvis du ikke vil hjælpe, jeg forstår det bare ikke, okay.

 

Andre der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2012 af mathon

 

      tegn det, så du får overblik

                 det skrå stykke - til vands - ind mod kysten, når x er det tilsvarende stykke på kysten,
                 beregnes
                                              til vands         på land
                                             √(x2+162)       (40 - x)

 

                                              udgift til vands            udgift på land
                                             310000·√(x2+162)       200000·(40 - x)

              udgift
                                  u(x)      =            3,1·105·√(x2+162)   +    2,0·105·(40 - x)

                                  u '(x) = 105 ·((3,1·2x/(2√(x2+162)) - 2)

                                  u '(x) = 105 ·(3,1·x/√(x2+162) - 2)

ekstremum kræver
                                 u '(x) = 105 ·(3,1·x/√(x2+162) - 2) = 0

                                             (3,1·x/√(x2+162) - 2 = 0

                                             x/√(x2+162) = (2/3,1)

                                             x2/(x2+162) = (2/3,1)2

                                             x2/(x2+256) = (4/9,61)

                                             x2 = (4/9,61)·(x2+256)

                                            9,61x2 = 4·(x2+256)

                                            9,61x2 = 4·x2 +1024

                                            5,61x2 = 1024                x>0

                                           x = √(1024/5,61) ≈ 13,51

 

 


Svar #4
28. januar 2012 af studinen2012 (Slettet)

Hvorfor (x2+162) og (40-x) ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den undersøiske ledning er en ret linie fra B til et punkt på kysten i afstanden x fra det rette punkt på kysten ud for B, mod R. Benyt Pythagoras, og lav en tegning.


Skriv et svar til: Differentialregning/optimering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.