Matematik

potensfunktioner

22. januar 2012 af jonasgmail (Slettet)

Hej,

hvad må a være/ikke være i en potensfunktion og hvordan afspejles det i graferne?

jeg kan forstå, at der er tre forskellige; en aftagende (vist nok et hyperbel?) en stigende og så én, som på én gang er stigende, men samtidig aftagende?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2012 af SuneChr

a ∈ R \ {0 , 1}    Om a må være 0 eller 1, er nok et definitionsspørgsmål. Men de må gerne være med.

x0 = 1 for alle x           og   x1 = x       så er den rette linje også en potensfunktion?

Både stigende og aftagende:  Tænk på parablen, her er a = 2.


Skriv et svar til: potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.