Matematik

Differetiér

22. januar 2012 af ninadavies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal differentiére følgende:

f(x)=1+5e^x

Og jeg er ikke sikker på hvordan: 5e^x differetieres, indtil videre har jeg bare fået:

F'(x)=5e^x 

??? 

 

Og så en anden hedder:

 

f(x)= x^2 + 2e^x + lnx

dette har jeg differentieret således:

f'(x)=2x+2e^x + 1/x

og så er jeg egentlig gået i stå, ved ikke om det er rigtigt???

 

 

Til sidst skal kontrollere resultaterne med grafregneren? Vil det sige vi skal sætte f'(x)=0 ??

 

Dette er en opgave uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af peter lind

Du har regnet rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Undlad at kalde den afledede af f(x) for F'(x) ; du har differentieret korrekt.


Svar #3
22. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

ups ja det var en fejl :) 

Ellers tak.

 

-Og så lige den sidste opgave hvor man skal kontrollere resultaterne med grafregneren, har jeg så også ret i at jeg skal sætte f'(x)=0 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2012 af peter lind

Det kommer an på hvad der præcist står i din opgave. Står der ikke andet end at du skal differentiere, skal du ikke gøre mere.


Svar #5
22. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

Der står, differentiér følgende funktioner, og kontrollér resultaterne med grafregneren


Svar #6
22. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

Jeg har forresten også en anden opgave, som vidst er noget lignende

vi har funktionen: f(x)=3x^2

-og vi skal bestemme de to kooridinater, hvor tangenthældingen er 3? Skal man så bare differentiere den først og så indsætte 3 på x'sets plads?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2012 af peter lind

#5 så skal du ikke løse ligningerne

#6 Det kan ikke være rigtig. Der findes kun en koordinat for hvilken tangenthældning er 3. Du skal finde f'(x) og dernlst løse ligningen f'(x) = 3


Svar #8
22. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

ja det er rigtigt, det undrede mig også, da der stod kooridinater... mange tak, igen!

 


Skriv et svar til: Differetiér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.