Matematik

opg. 1007

22. januar 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem koordinatsættet til cirklens centrum og dens radius:

x^2+8x+y^2-4y=10


Er dette rigtigt??


x^2+8x+16+y^2-4y+4=10
                                    =10+16+4
  

  =30 =radius i anden


Koordinatsæt=(-4,2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af Enhver (Slettet)

Svaret er rigtigt, men udregningen forkert.

x2+8x+y2-4y=10

(x+4)2 - 16 + (y-2)2 -4 = 10

(x+4)2 + (y-2)2 = 30


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2012 af peter lind

ja


Svar #3
22. januar 2012 af ibta (Slettet)

ok tusind taak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2012 af peter lind

#1 Det kan gøres på begge måder.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2012 af den første mohikaner

rigtigt centrum ligger i (-4,2) og radies er kvadratrod 30 da

x^2+8x+y^2-4y=10

kan omskrives til

(x+4)2+(y-2)2 = 30


Skriv et svar til: opg. 1007

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.