Matematik

Differetialregning, optimering

22. januar 2012 af ninadavies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

En lukket kasse med kvadratisk bund har rumfanget 125.

Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.

 

Nu er jeg ikke sikker men er det noget med vi skal finde o'(x) ??

altså så vi siger

o(x)= x^2 + 4 * h * x

v= x^2 * 4hx=125

h=125/x^2

 

o(x)=x^2 + 4 (125/x^2) * x

<=> x^2 * 500/x^2 * x

Og så isolere jeg x

 

er jeg helt gal på den? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kassen er lukket, så dens overflade har både bund og låg.


Svar #2
22. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

så det er:

o(x)= x^2 + x^2 + 4 * h * x  ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
22. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

fedt, tak!


Svar #5
22. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

Det kan være du også kan hjælpe med den her:

 

På figuren ses graferne for tre forskellige linære funktioner på formen: f(x)=ax+b

Bestem for hver af de tre linære funktioner, hvad man kan sige om fortegn for a og b


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er bedre at starte en ny opgave i en ny opgavetråd, når den nye opgave intet har med den forrige opgave at gøre.

Du skal vel bruge det, du har lært om lineære funktioner.


Skriv et svar til: Differetialregning, optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.