Matematik

Hjælp!!

22. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Hvordan finder jeg ud af den her opgave: 25 %af et træstykke er 4,5 m langt.

Hele træstykker er ialt?

Har lige en ekstra opgave til: Jeg skal beregne de manglende keglerne. Man skal afrunde tallene, hvis det er nødvendigt.

Højde: 7,3 Radius: 4,6 cm

Rumfang:

Hvad og hvordan gør jeg

TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hele stykket svarer til 100%. Find 1% og så 100%.

Benyt formlen for keglens rumfang.


Svar #2
22. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Hvad mener du ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg mener det, jeg skrev. Hvad er det, du ikke forstår? Forstår du ikke, hvad %-regning går ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2012 af den første mohikaner

procent betyder per hundrede eller hundrededele dvs

25% = 25/100

Man kan forkorte brøken med 25, dvs dele med 25 både over og under brøkstregen.

Brøkstregen er stregen der er mellem 25 og 100 når man skriver 25/100

så 25/100 = 1/4.

Så en 1/4 af træstykket er altså 4,5 cm

Se om du kan finde ud af hvor stor et helt træstykke så er !

opgave to skal du kende formlen for en kegle (den kan findes i formelsamling eller på nettet)

Den er:

Rumfang = 1/3 * højde * grundflade (resultatet bliver i cm3)

Grundfladen er en cirkel med radius r = 4,6 cm

Grundfladen er derfor lig π  * r * r = π  * r2

Så udregn grundfladen og gang med 1/3 og højden


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.